Ervaringen

Vanuit hun eigen beleving vertellen patiënten over hun ervaringen bij GGZ Drenthe.

Francien (63) - Angst

Als Francien ergens naartoe moest, begon ze hevig te trillen. Ze ging als een schim over straat, ontweek mensen, durfde ze niet meer aan te kijken. In de film legt Francien uit hoe zij met hulp van GGZ Drenthe er zelf weer bovenop kwam.

Anneke (72) - depressie en persoonlijkheidsstoornis

Anneke (72) staat drie keer per week klaar voor de bewoners van het verpleeghuis. Maar zelf heeft ze het ook niet gemakkelijk. Ze kampt met een zware depressie verschillende stoornissen. Dankzij psychiatrische thuiszorg weet Anneke wanneer ze op zichzelf moet passen.

Harm (71) - Geheugenproblemen en angst

Harm kreeg op jonge leeftijd al last van geheugenproblemen. Later kwam er angst bij. Zomaar, het overvalt hem telkens opnieuw. Hij zoekt dan afleiding in dichten, muziek luisteren, of op de contactpoli. Tijdens de wekelijkse ontmoetingen kan hij ervaringen delen.

Janny (66) - Manische depressie

‘Ik ben veel helderder nu ik minder rustgevende medicijnen slik. Veel mensen denken dat ze niet meer zonder kunnen. Maar als je doorzet, dan lukt het. Zeker weten.’

Bert (61) - Autisme

Bert is goed met cijfers en werkt jarenlang op een accountantskantoor. Maar de omgang met collega’s vindt hij lastig. Hij wil altijd gelijk hebben en kan moeilijk kritiek verdragen.

Henrike (71) - Dementie

Henrike raakt op een dag de weg kwijt. Met steun van haar man kan zij nog veel dingen wél doen. “We kunnen ons nog prima redden met z'n tweeën. Met de gelukkige gedachte dat als het fout gaat, we kunnen terugvallen op GGZ Drenthe.” In de film vertellen Henrike en haar man hoe het gaat.