Hulp bij Ouderenpsychiatrie

Intake

Na uw aanmelding nodigen we u uit voor een eerste gesprek, de intake. Tijdens de intake gaat het over uw klachten, levensgeschiedenis en medicijngebruik. Daarnaast is er een lichamelijk onderzoek. U kunt ook vragen stellen. Soms zijn er nog een paar van deze gesprekken. U kunt vragenlijsten of opdrachten krijgen, zoals een geheugentest. Uw partner of familielid mag natuurlijk meekomen naar de gesprekken.

Behandelplan

De hulpverleners van Ouderenpsychiatrie bekijken de uitkomsten van de intake, stellen een diagnose en maken een behandelplan. Als u hiermee akkoord gaat, kan de  behandeling beginnen en hoort u hoe het verder gaat. Als u daarvoor toestemming geeft kan uw partner of familielid ook (mee)beslissen over de behandeling.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen om uw klachten te verminderen of te genezen. Meestal gaat het om individuele gesprekken en medicijnen. Er zijn ook therapieën waarin niet het praten, maar het doen centraal staat, zoals bewegingstherapie. Sommige klachten kunnen goed in een groep of een cursus behandeld worden. Groepsbehandelingen van meerdere dagdelen per week noemen we deeltijdbehandeling.

Op afspraak

Meestal komt u voor uw afspraak naar één van onze poliklinieken. Als u niet naar de poli kunt komen, komen wij bij u op huisbezoek.