Home arrow Actueel arrow Drie corona besmette patiënten in Nijlandsborg

Drie corona besmette patiënten in Nijlandsborg

Bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie, locatie Nijlandsborg in Assen, bleken deze week drie patiënten besmet met het coronavirus. Ook zijn twee medewerkers werkzaam op deze locatie besmet. De besmette patiënten worden in quarantaine verpleegd. 

De meeste patiënten in Nijlandsborg hebben enkele weken geleden hun eerste vaccinatie tegen corona gekregen en krijgen binnenkort de tweede prik. Helaas is dat nog te kort om voldoende bescherming te bieden tegen corona. In december 2020 bleek ook een aantal patiënten van Nijlandsborg besmet. Alle patiënten zijn daarvan hersteld. 

Nijlandsborg is op dit moment gesloten voor bezoek. Bezoek en patiënten kunnen elkaar alleen buiten het gebouw ontmoeten, mits op 1,5 meter afstand. Als dat niet mogelijk, proberen we in samenspraak met patiënt en bezoek afspraken op maat te maken.  Wilt u een patiënt bezoeken? Neem dan vooraf contact op met de verpleging van Nijlandsborg.

Onze beterschapswensen gaan uit naar allen die ziek zijn. Het is een nare situatie en we leven erg mee met iedereen die hiermee te maken heeft. Intussen doen we er alles aan om de situatie zo draaglijk mogelijk te maken.