Actueel

Vrijwilligers gezocht

Wilt u van betekenis zijn voor mensen met weinig contacten en hen een eindje op weg helpen? Door gewoon af en toe samen een kopje koffie te drinken, te wandelen, een spelletje te spelen of een boodschap te doen kunt u al een groot verschil maken.

Versoepelingen nog te vroeg voor GGZ Drenthe

Landelijk komen vanaf 25 februari de meeste coronamaatregelen te vervallen, zoals 1,5 meter afstand houden en mondkapjes dragen. Een belangrijk argument voor het kabinet is dat de druk op de zorg niet toeneemt. Dat zien wij in onze dagelijkse praktijk echter heel anders. We kunnen het ons op dit moment niet veroorloven de maatregelen op onze locaties te versoepelen. Graag leggen we uit waarom.

In 2022 nieuwe bekostiging in de ggz

Vanaf 1 januari 2022 worden ggz-behandelingen betaald volgens het zorgprestatiemodel. Daardoor worden rekeningen duidelijker en werkt het eigen risico net als voor de meeste andere zorgsoorten, per kalenderjaar.

Coronamaatregelen bij GGZ Drenthe

GGZ Drenthe wil verspreiding van het coronavirus voorkomen en uw en onze gezondheid zoveel mogelijk beschermen. Daarom gelden de corona basismaatregelen.

Aanscherping coronamaatregelen

Vanaf donderdag 15 juli worden de coronamaatregelen binnen GGZ Drenthe weer aangescherpt.

Versoepelingen coronamaatregelen

Vanaf zaterdag 26 juni gelden versoepelingen bij GGZ Drenthe. Als basisregel geldt: houd altijd 1,5 meter afstand!

Vaccinaties 18-65 jaar in volle gang

Klinische patiënten tussen de 18 en 65 jaar die langdurig bij GGZ Drenthe verblijven worden sinds vorige week gevaccineerd met het Janssen vaccin. Sinds maandag 3 mei zijn ook de vaccinaties van medewerkers tussen de 18 en 65 jaar werkzaam in een kliniek, de crisisdienst of in dag/deeltijdbehandeling begonnen.

Drie corona besmette patiënten in Nijlandsborg

Bij GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie, locatie Nijlandsborg in Assen, bleken deze week drie patiënten besmet met het coronavirus. Ook zijn twee medewerkers werkzaam op deze locatie besmet. De besmette patiënten worden in quarantaine verpleegd.

Eerste patiënten gevaccineerd tegen corona

We hebben er lang wachten op moeten wachten, maar vandaag konden we eindelijk de eerste klinische patiënten vaccineren tegen corona!

Nijlandsborg besmettingsvrij, cohort afdeling Hoogeveen opgeheven

De twee laatste patiënten van Nijlandsborg herstellen verder op een reguliere afdeling, afgezonderd van andere patiënten. De cohort afdeling voor COVID-patiënten in Hoogeveen is opgeheven.

Maatregelen als gevolg van de landelijke lockdown bij GGZ Drenthe

We stellen alles in het werk om de behandelingen tijdens de landelijke lockdown, die vandaag is ingegaan, zoveel mogelijk door te laten gaan. Dat gebeurt zo mogelijk in de vorm van beeldbellen en online therapie. Klinische opnames blijven op dezelfde wijze doorgaan als de laatste weken. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij verplaatsingen in gebouwen en kantoren. Bezoek van klinische patiënten is op afspraak welkom indien online contact niet mogelijk of wenselijk is.

Nieuwe coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

Er zijn vier nieuwe besmettingen aan het licht gekomen bij Ouderenpsychiatrie Nijlandsborg in Assen. Dat blijkt uit de coronatests die zijn afgenomen nadat afgelopen maandag enkele patiënten en medewerkers besmet bleken. In totaal zijn nu zeven patiënten en vijf medewerkers besmet.

Coronabesmettingen bij Ouderenpsychiatrie in Assen

Helaas hebben we ook bij GGZ Drenthe nu te maken gekregen met corona besmettingen in een kliniek. Op de afdeling Nijlandsborg van GGZ Drenthe Ouderenpsychiatrie zijn drie patiënten en vijf medewerkers besmet met COVID-19. Op de afdeling Nijlandsborg verblijven ouderen met psychiatrische en vaak ook somatische problematiek.

Behandeling face to face en bezoek weer beperkt mogelijk

GGZ Drenthe heeft maatregelen getroffen zodat behandelingen op de poli’s en bij de mensen thuis veilig kunnen plaatsvinden. De face to face afspraken vinden alleen plaats als (beeld)bellen niet mogelijk of toereikend is. Ook kunnen patiënten onder strikte voorwaarden weer bezoek ontvangen. Alle face to face contacten vinden plaats met inachtneming van anderhalve meter afstand en de door het RIVM geadviseerde hygiëneregels.

Geen bezoek aan klinieken GGZ Drenthe ivm Corona, aanbellen bij gebouwen

In verband met het Coronavirus heeft GGZ Drenthe besloten alle bezoek aan onze klinieken vanaf heden op te schorten. Onze gebouwen zijn uitsluitend toegankelijk na aanbellen. De behandelingen vinden waar mogelijk plaats via (beeld)bellen. Deze maatregelen zijn nodig om de gezondheid van onze patiënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen.

GGZ Drenthe bereidt zich voor op Coronavirus

GGZ Drenthe heeft voorbereidingen getroffen om mogelijke verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Op dit moment zijn er geen patiënten of medewerkers van GGZ Drenthe bij wie het virus is vastgesteld. GGZ Drenthe houdt de situatie nauwlettend in de gaten. We volgen de richtlijnen van het RIVM en staan in nauw contact met de GGD.